סיכום שנת הדרקון - שער

סיכום שנת הדרקון ו-2024 באתר מנדרינה

שנת הדרקון עברה חלפה ביעף, שנת הנחש נכנסה לה בשקט סמלי להפליא, וזה הזמן לעבור על כל מה שקרה באתר מנדרינה בשנה האחרונה.

שנת הדרקון 2024

כיאה ליצור המיתי המשויך אליה, שנת הדרקון הייתה שנה פתלתלה וסוערת, כך שיש לנו לא מעט דברים לסכם ולציין – החל מעדכוני קהילה והקמת קבוצה WhatsApp חדשה, דרך קטגוריות חדשות ואבני דרך חשובות לאתר ולסימניפדיה, וכלה בכתבות בולטות. כרגיל ננצל את ההזדמנות כדי לדבר קצת גם העל העתיד ועל מה צפוי לשנת הנחש. בואו נתחיל.

קבוצת וואטסאפ חדשה

העדכון הכי חשוב השנה, שמסמן גם את הכיוון שאליו האתר יצעד בתקופה הקרובה, הוא הקמת קבוצת WhatsApp ייעודית לחברי הקהילה של מנדרינה. למנדרינה יש כבר ערוץ טלגרם, והוא נהדר לקבלת עדכונים (כולל האפשרות לגלול מעלה ולצפות בפוסטים ישנים), אבל ל-WhatsApp יש יתרונות משל עצמה, כגון פתיחה של קבוצות ייעודיות, היכולת להגיב ולהשתתף בדיון, והעיקר – הכול מתבצע על גבי אפליקציה נוחה ומוכרת. אם עדיין לא הצטרפתם, מוזמנים לעשות זאת על ידי לחיצה על התמונה הבאה או סריקה של הקוד המופיע בה.

קהילת מנדרינה בוואצאפ

בקהילה יש ערוץ אחד ראשי לכריזה והפצה של עדכונים ועוד מספר קבוצות שנפתחו עבור נושאים ספציפיים או מפגשים ווירטואליים של הקהילה כגון מועדון הקריאה של מנדרינה ומפגשי 'סתיו של סינית' שערכנו השנה. ואם אנחנו כבר מדברים על מועדון הקריאה – בואו נעבור לעדכון הבא.

פתיחת מועדון הקריאה של מנדרינה

עוד דבר חשוב שקרה בשנת הדרקון הוא הפתיחה הרשמית של מועדון הקריאה של מנדרינה בו אנחנו נפגשים (בזום) כדי לקרוא יחד סיפורים בסינית. עד כה ערכנו שני מפגשים. במפגש הראשון קראנו את המהדורה הסינית של 'העץ הנדיב' ובשני את המעשייה הקלאסית על שלושת החזירונים שבונים בית. מחר בערב אגב, ייערך מפגש נוסף ובו נקרא את הסיפור על גלגל המזלות הסיני וכיצד קיסר השמיים בחר כל חיה בו. יש למועדון קבוצה ייעודית בקהילת ה-WhatsApp של מנדרינה וכל מי שרוצה מוזמן להצטרף אליה.

אגב, הסיבה שעד עכשיו המועדון קיים שני מפגשים בלבד היא שלקראת סוף שנת 2024 קיימנו סדרת מפגשים שבועיים תחת הכותרת 'סתיו של סינית', ובה עברנו על מגוון תכני ההעשרה וחיזוק השפה שמציעה ספריית האתר. כל שבוע הוקדש לנושא אחר – בדיחות, חידות, שירים, סרטונים, שלטים, ועוד. התמקדנו בתכנים לדוגמה שפתוחים עבור כל מי שיש חשבון בסיסי באתר, אבל טעמנו גם מן התכנים שזמינים למנויי הספרייה בלבד.

גם מועדון הקריאה וגם מפגשי 'סתיו של סינית' ממחישים את הכיוון בו מנדרינה הולכת להתמקד בשנה הקרובה – חיזוק הקהילה. עוד על כך בסוף הסיכום.

קטגוריה חדשה באתר – הורדות

בשנת הדרקון התווספה קטגוריה חדשה לאתר ושמה הורדות. תחת קטגוריה זו יופיעו כל מיני סוגים של קבצים להורדה – בעיקר חוברות PDF ללימוד ותרגולים של נושאים נקודתיים, אבל בעתיד יהיו גם כרטיסיות להדפסה והקלטות של מילים מן השיעורים של הקורסים המקוריים של מנדרינה. הקטגוריה עדיין בחיתוליה, אבל תחתיה ניתן כבר למצוא את הגרסה העדכנית של מדריך יסודות הכתב של מנדרינה, חוברת תרגול כתיבה של עשר סימניות נוספות שכדאי להכיר בתחילת הדרך, וחוברת של אוצר מילים לזמן השיעור עמוסה בכל טוב.

הסימניפדיה נותנת בראש עם 750 ערכים

כמה ימים לפני ששנת הדרקון הגיע לסיומה, עלו לסימניפדיה הסימנית שהיא הדרך המודרנית לומר ראש בסינית, והסימנית שבעבר ציינה את המשמעות של ראש אך כיום משמשת בעיקר במשמעות של עמוד בספר. הסימנית 页 היא הערך ה-750 במספר אשר עלה לסימניפדיה, ובהתחשב בכך שהערך של כל סימנית כולל גם חמש מילים שימושיות שכדאי לזכור, אז מדובר בחומר המקביל בכמותו למספר ספרי לימוד רק שהוא מסודר בצורה הרבה יותר נוחה לחיפוש.

מאתיים משתמשים רשומים באתר

לא רק הסימניפדיה חצתה רף משמעותי במהלך שנת הדרקון. לפני מספר שבועות מספר המשתמשים הרשומים באתר מנדרינה חצה את קו המאתיים. בהתחשב בכך שאנחנו כבר למעלה משנה במלחמה אשר דרדרה מאוד את יחסי ישראל-סין (הרשמיים יותר והרשמיים פחות), ושהביקוש הכללי ללימודי סינית כבר שנים במגמת דעיכה (שרק התחזקה בעקבות מגפת הקורונה), הרי שאין להקל בכל ראש, ושכנראה למרות כל הקשיים והאתגרים כנראה שהאתר עושה משהו נכון.

למי שעדיין אין חשבון בסיסי באתר, אתם יכולים ליצור אחד כזה כאן. זה לא כרוך בתשלום ולאחר הרשמה מקבלים גישה לכל הסימניות ברמת HSK1 בסימניפדיה, למגוון תכנים לדוגמה מספריית האתר, ו-PDF של למדריך יסודות הכתב הסיני המודרני להורדה במתנה.

שתי סינכרוניקות חדשות

מדור סינכרוניקה הוא ראיון המתבסס על שאלון קבוע ובו דוברי מנדרינית ברמה גבוהה שבילו פרק זמן משמעותי בסין חולקים חוויות ותובנות לגבי לימודי השפה בפרט והחיים במדינה בכלל. בשנת הדרקון התפרסמו שתי סינכרוניקות חדשות – האחת של עידו מרוז והשנייה של רן קורן. שניהם משלבים בין סין וישראל בחיי המשפחה שלהם, ובין הייטק ואומנויות לחימה במסלול אשר הוביל אותם אל הענקית שבמזרח. אל תפספסו את המילים האהובות עליהם בסינית.

כתבות בולטות בשנת הדרקון

חוץ משתי סינכרוניקות עלו לאתר עוד מספר כתבות מומלצות השנה. ביניהן ניתן למנות את המאמר על הסימנית דרקון, כתבה על הזווית היהודית של ההמנון הסיני, סיקור תחרות הגשר לסינית 2024, מאמר על הסימנית 经 והסיפור המרתק שמאחוריה, התמונה מהות של סתיו שהתווספה לגלריה, וחוויות מביקור במקום האידיאלי לסגור מעגל בסין.

מנויי הספרייה נהנו השנה גם מרשימת אוצר מילים המתמקדת בספרי התנ"ך, שיר ילדים בנושא מילות הכימות והסיווג, סרטון חדשות על העברת השגרירות האמריקנית לירושלים, והשיר הקלאסי שלג-נהר.

מבט אל שנת הנחש

עם 750 סימניות בסימניפדיה ועוד למעלה מ-100 כתבות, מאמרים, ותכני חיזוק והעשרה בספרייה של מנדרינה, ניתן בהחלט לומר שיש די והותר תוכן וערך בשני האזורים האלו באתר. לכן בשנת הנחש הכוונה היא להוריד טיפה את הרגל מהדוושה בייצור תוכן עבורם, ותחת זאת להתמקד יותר בפעילויות של הקהילה ביצירת תכנים עבור שיעורים ומפגשים וירטואליים כפי שעשינו עם מועדון הקריאה, סתיו של סינית, והשיעורים הפתוחים בשנה החדשה.

האתר כמובן ימשיך להתעדכן, אבל עיקר המאמץ היצירתי יופנה לכתיבת חוברות PDF להורדה ולבניית מצגות בנושאי דקדוק ותחביר אשר בעתיד ישתלבו בקורסים ובמפגשים של מנדרינה.

שתהיה לכולנו שנת נחש שקטה, מוצלחת ועם כמויות מינימליות של ארס!

שיתוף


מישהו שאתם מכירים בטח גם יאהב את זה

סמל מייל

מייל סיכום חודשי

מלאו את הפרטים שלכם כדי לקבל סיכום חודשי של כתבות וסימניות חדשות באתר ישירות למייל.

לא אוהבים מיילים? יש גם ערוץ טלגרם.

כתיבת תגובה

Scroll to Top