עוגייה ירוקה - תמונת שער

עוגייה לפנים

כל מי שהיה בסין יותר מיומיים, בוודאי יסכים איתי שקינוחים זה לא הצד החזק של המטבח המקומי. אמנם ההיצע מאוד השתפר בעשורים האחרונים, בעיקר עקב חדירתן והשפעתן של מסעדות ומאפיות מערביות על סצנת האוכל במדינה, אבל לסין עדיין יש כברת דרך די רצינית לעבור בתחום כדי שהמצב יתחיל להיות "משביע" רצון. (מצטער – לא יכולתי להתאפק…)

הצבע הנפוץ ביותר עבור קינוחים מקומיים בסין הוא ירוק זרחני משהו. זה לא פיסטוק, אלא משהו שנקרא בסינית 抹 (הגייה – mǒ chá) – אבקת תה ירוק שאולי נתקלתם בשם היפני שלה – מאצ'ה. באופן מסורתי היא משמשת להכנה של המשקה עצמו, אבל בזמנים המודרניים בהם אנו חיים נפוץ להיתקל בה דווקא פחות בתוך ספלים ויותר בכל מיני מאפים, חטיפים ואפילו גלידות.

מאצ'ה - המחשה

כשנתקלים בקינוח ירוק בסין אפשר להניח כמעט בוודאות שמדובר במאצ'ה. פעם אחת נפלתי על ארטיק בטעם אפונה אבל זה די נדיר וסיפור לפעם אחרת. אני לא חובב גדול של הטעם של מאצ'ה, והמחמאה הכי גדולה שאני יכול לתת לו היא "נרכש". לכן כשאני רואה קינוחים ירוקים בסין אני כבר די מתעלם מקיומם ועובר הלאה. זו גם הייתה התגובה הראשונית שלי כאשר ראיתי את העוגייה הבאה:

עוגיית אבוקדו - המחשה

התמונה הזו צולמה בסניף של רשת הסנדוויצ'ים סאבווי (Subway) שבסינית נקראת (הגייה – sài bǎi wèi). כמו קוקה קולה, גם השם של הרשת הזו הוא גם דוגמה למיתוג מאוד מוצלח בסינית כי הפירוש שלו הוא תחרות (赛) של מאה (百) טעמים (味). היא נראית ממש כמו עוגיית מאצ'ה אבל הכיתוב הסיני מסגיר שמדובר במשהו אחר לחלוטין. לטובת מי שרוצה לנסות לקרוא לבד, הפסקה עם כל ההסברים נמצאת בתוך התיבה הבאה. לחצו עליה לפתיחה.

לצערי לא יצא לי לטעום אותה כי הבחנתי בתמונה רק בעת שעזבתי את הסניף. לכן אני לא ממש יודע לומר אם היא טעימה או לא. מה שכן, דבר אחד כבר אפשר להגיד בוודאות וזה שהיא כנראה נהדרת לעור הפנים ומונעת קמטים.

שיתוף


מישהו שאתם מכירים בטח גם יאהב את זה

סמל מייל

מייל סיכום חודשי

מלאו את הפרטים שלכם כדי לקבל סיכום חודשי של כתבות וסימניות חדשות באתר ישירות למייל.

לא אוהבים מיילים? יש גם ערוץ טלגרם.

כתיבת תגובה

Scroll to Top